Robert Downey Jr. neuvottelee 100 miljoonan jättisopimuksesta

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Yhdysvaltalainen pitkän linjan näyttelijäkomistus Robert Downey Jr. tähdittää paraikaa Iron Man 3 -elokuvaa, jossa hän toistaa jälleen roolinsa supersankarinero Tony Starkina. Tähti kuuluu Hollywoodin kovimpiin nimiin, ja se alkaa nyt näkyä myös tämän palkkapussissa.

48-vuotias Robert Downey Jr. neuvottelee parhaillaan Marvel-studioiden pomojen kanssa uudesta työsopimuksesta, joka kattaa tulevia Iron Man -elokuvien jatko-osia. Tähdelle ollaan tarjoamassa 100 miljoonan dollarin, eli 80 miljoonan euron, palkkaa roolityöstään.

Robert haluaa myös muulle näyttelijäkastille paremmat työsopimukset, ja onkin sanonut painavan sanansa neuvottelutilanteissa. Marvel-studioiden edustaja Kevin Feige ilmaisi äskettäin haastattelussa, että he ovat valmiita katselemaan myös halvempia vaihtoehtoja, mikäli tähden kanssa ei synny yksimielisyyttä sopimuksen kohdista.

Elokuva-alan asiantuntijoiden mukaan Robert Downey Jr:n korvaaminen toisella pääosan esittäjällä laskisi huomattavasti Iron Man -elokuvien lipputuloja. Studiot eivät ole vieläkään ilmoittaneet tulevissa jatko-osissa nähtäviä näyttelijöitä.

– Robert on ainoa mies, jolla on todellinen valta tässä tilanteessa, ja myös teräksiset pallit. Hän on jo lähettänyt pomoille viestin, ettei aio työskennellä paikassa, jossa hänen kollegojaan kohdellaan kuin paskaa, kertoi lähde Breaking News -sivustolle.

Robert Downey Jr kävi elämässään pohjalla huumausaineiden väärinkäytön takia. Hän pääsi aineista kunnolla irti vasta vuonna 2003. Miestähti kertoi taannoin Wing Chun kungfun auttaneen häntä vapautumaan riippuvuudesta. Sittemmin näyttelijänlahjoja pursuava mies on onnistunut nousemaan erääksi elokuva-alan arvostetuimmista tähdistä.