Satoja vankeja vapautettiin vahingossa – syynä kirjoitusvirhe

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Coloradon vankilan linnakundeilla on ollut viime aikoina uskomatonta tuuria, sillä peräti satoja vankeja on päässyt vapauteen ilman mittavia pakosuunnitelmia. Väärien vapauttamisten syynä pidetään luonnollisia oikeuden työntekijöiden tekemiä kirjoitusvirheitä.

Kukaan ei ole täydellinen, eivät edes vankeustuomioiden kirjoittajat. Tämän todistaa Denver Postin hiljattain julkaisema uutinen, jonka mukaan oikeustyöntekijöiden tekemien kirjoitusvirheiden toistuessa saatetaan vapauteen päästää vahingossa yli 1.000 vankia, joiden kuuluisi istua kaltereiden takana.

Hurja moka paljastui Coloradon vankilanjohtajan murhatutkimuksessa, jossa kävi ilmi, että vankilanjohtajan hengen vei liian aikaisin vapauteen päästetty ehdonalaisvanki. Myöhemmin on paljastunut ainakin 349 vastaavanlaista vapautustapausta, tosin tutkijoiden täytyy käydä vielä 8.000 vangin tiedot läpi ja virheitä otaksutaan paljastuvan lisää. Viranomaisten mukaan virheet ovat voineet tapahtua monista eri syistä.