Huikea uutuusherkku villitsee – koska näitä saadaan Suomesta?

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Donitsit ja voisarvet ovat maailmalla, kuten myös Suomessakin, erittäin suosittuja herkkuja. Nyt eräs innovatiivinen newyorkilaisleipomo on mennyt askeleen pidemmälle palvellessaan makeannälkäisiä asiakkaitaan. Leipomo on nimittäin luonut aivan uuden herkkuyhdistelmän.

Manhattanilainen Dominique Ansel -leipomo on yhdistänyt donitsit ja voisarvet aivan uudenlaisen leivonnaisen muodossa. Cronut-nimen saanut ihanuus on valmistettu kroisanttitaikinasta, joka uppopaistetaan, kieritetään sokerissa ja täytetään vaniljakermalla, Daily Mail uutisoi. Maailmanlaajuista huomiota herättänyt uutuusherkku on jo aikaansaanutkin keksijöilleen oikean asiakastulvan.

Kuva: Dominique Ansel
Kuva: Dominique Ansel

Vasta reilu viikko sitten lanseerattu leivonnainen on nimittäin mennyt kuin kuumille kiville. Leipomon omistajan Dominique Anselin mukaan ensimmäiset 200 Cronuttia myytiin alle kolmessa päivässä. Eräs herkkuaan vaille jäänyt asiakas jopa näytti omistajan mukaan leipomon työntekijöille keskisormea.

– Monet kysyvät, miksemme vain tee niitä lisää. Pidän laadusta enemmän kuin määrästä… Vaatii paljon työtä varmistaa, että kaikki leivonnaisemme myös vastaavat standardejamme, Dominique Ansel selittää lehdelle.