Konkarimuusikon terveydentila romahti – kävi lähellä kuolemaa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

71-vuotias amerikkalaismuusikko Lou Reed tunnetaan muun muassa Velvet Underground -yhtyeen solistina ja menestyneenä sooloartistina. Nyt rocklegenda on noussut otsikoihin huononevan terveydentilansa johdosta. Miehen kerrotaan saaneen uuden maksan viime kuussa.

Muusikon vaimo Laurie Anderson kertoo The Sun -lehdelle, että leikkaus sujui todella hyvin. Reedin terveydentila on kärsinyt vuosien varrella mittavan huumeiden- ja alkoholinkäytön seurauksena. Rocklegendan kerrotaankin olleen lähellä kuolemaa ennen elintärkeää operaatiota.

– Hän oli kuolemassa. Tämä on hänelle uusi elämä, Laurie Anderson kertoo aviomiehensä uudesta maksasta.

Muun muassa Perfect Day ja Walk on the Wild Side -hiteistään soolouransa aikana tunnetuksi tullut Lou Reed on aiemmin puhunut avoimesti ongelmistaan huumeiden ja alkoholin kanssa. Vuonna 1973 mies kertoi saaneensa hepatiitin huumeidenkäytön seurauksena. Rocklegenda on itse kertonut, että hän ei ole kyennyt jättämään huumeita tai alkoholia taakseen.