Stephen Fry yritti itsemurhaa – oli lähellä onnistua

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Brittiläinen koomikko Stephen Fry tunnetaan erityisesti Kyllä Jeeves hoitaa, Musta kyy ja Fry & Laurie -sarjoista. Mies on myös esiintynyt elokuvissa, kuten Sherlock Holmes: A Game of Shadows ja V niin kuin verikosto.

55-vuotias tähti on avautunut aiemmin kärsivänsä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Sairauteen liittyy voimakkaita tunnetiloja, ja Stephen Fry kävikin vuosi sitten syvällä masennuksessa, minkä takia yritti vuonna 2012 itsemurhaa.

Mies olisi voinut kuolla, jollei hänen tuottajansa olisi löytänyt tähteä makaamasta tajuttomana hotellihuoneensa lattialta. Mind-mielenterveysjärjestön johtajana toimiva Fry kertoi ottaneensa lääkkeitä ja alkoholia sekaisin.

– Se liippasi läheltä. Otin suuren määrän pillereitä ja ison annoksen vodkaa. Sekoitus laittoi kehoni kouristelemaan niin paljon, että mursin neljä kylkiluuta. Olin silti tajuton. Onneksi sillä hetkellä kuvaamani elokuvan tuottaja tuli hotellihuoneeseen ja löysi minut, kertoi Stephen Fry Comedy-sivustolle.

Fry on avoimesti homoseksuaali näyttelijä, joka kertoi taannoin viehättyvänsä välillä naisistakin. Hänellä on kolme kotia, jotka sijaitsevat Lontoossa, King’s Lynnissä ja Hollywoodissa. Fryn elämänkumppani oli vuosina 1995-2010 Daniel Cohen, mutta parisuhde päättyi eroon.