Mainoskampanja pahasti pieleen: ”Olen onnellinen prostituoitu”

Ohhoh! · Tim Isokivi

Seksin myyntiin ja ostoon liittyvistä laillisista ja eettisistä kysymyksistä käydään toisinaan kiivasta keskustelua myös Suomessa. Kyseessä on maailmanlaajuinen ilmiö, ja nyt Brasiliassa kohua on herättänyt prostituutioon puolustajaksi mielletty mainoskampanja.

Kuva: Imgur
Kuva: Imgur

Brasilian terveysministeriö aloitti internetissä ”Olen onnellinen prostituoitu” -nimeä kantavan valistuskampanjan. Sen tarkoituksena oli kannustaa ihmisiä kondomien käyttöön, ja pyrkiä hävittämään maassa laillistettuun prostituutioon ja sen harjoittajiin kohdistuvaa häpeää.

– Et voi tavata minua ilman kondomia, rakkaani, mainoksessa julistetaan.

Maan terveysministeri Alexandre Padilha on kuitenkin lopettanut kampanjan sen aiheuttaman laajamittaisen pahennuksen vuoksi. Joidenkin tahojen mielestä mainokset nimittäin kannustivat naisia prostituutioon. Padilhan mukaan kampanjan ei ollut tarkoitus jakaa tämänkaltaista viestiä.

Brasiliassa valmistaudutaan parhaillaan kahteen suureen urheilutapahtumaan, sillä maassa järjestetään vuoden 2014 jalkapallon MM-kilpailut ja vuoden 2016 olympialaiset. CNN-uutissivuston mukaan myös maan prostituoidut ovat valmistautumassa kisojen maahan tuomaan yleisöryntäykseen, sillä he esimerkiksi jonottavat ilmaisille englannin kielen kursseille.