600 zombieta valtasi Prahan – tempaus ei lasten silmille

Matkailu Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Suomessakin vuodesta 2006 järjestetyt zombiewalkit keräävät mukaansa eläviksi kuolleiksi pukeutuneita osallistujia kaupunkien kaduille vaeltamaan. Maailman suurin zombie-kävely järjestettiin viime vuoden lopulla Yhdysvalloissa Minneapolis-Saint Paulin alueella ja kulkueeseen osallistui noin 30.000 aivokuolleeksi pukeutunutta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Prahan vanha kaupunki tunnetaan enemmän kauniista arkkitehtuuristaan, mutta nyt Associated Press on ikuistanut kaupungin kaduilla kävelleet zombiet nettivideolle. Ihmismassa vaeltaa ja örisee verisiin vaatteisiin pukeutuneena. Kulkueeseen osallistui yhteensä 600 zombieta.

Zombie-hahmot ovat suosittuja myös populaarikulttuurissa. Eräs legendaarisimmista zombielokuvista on George A. Romeron pienellä budjetilla tekemä Elävien kuolleiden yö. Zombi-elokuvien suosio kasvoi 1970-luvulla.