Lentäjä antoi ohjat humalaiselle matkustajalle – kaikki kuolivat

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Viime vuoden joulukuussa otsikoihin nousi valitettava helikopteriturma Venäjällä, jossa menehtyi kolme ihmistä. Nyt turmaan johtaneesta tilanteesta on saatu uutta tietoa. Tutkijat ovat nyt saaneet nimittäin selville, että alkoholilla oli merkittävä osa onnettomuudesssa.

Kaikki helikopterin matkustajat ja koneen lentäjä olivat nimittäin olleet humalassa, Zee News uutisoi. Humalassa itsekin siis ollut pilotti oli antanut päihtyneen matkustajan hypätä helikopterin puikkoihin Solnechnogorskin kaupungin lähellä Venäjällä. Tämän jälkeen helikopteri oli lähtenyt matkustajan hallinnasta ja osunut puiden latvoihin.

Venäläistutkijoiden mukaan istumapaikat, joilta matkustajat löydettiin onnettomuuden jälkeen, tukevat teoriaa, jonka mukaan konetta ohjasi yksi matkustajista sen alastulohetkellä. Viranomaiset saivat myös selville, että pilotti oli väärentänyt lääkärintodistuksia saadakseen itselleen lentäjän luvan. Teknisesti ottaen kenelläkään helikopterissa olleella ei ollut lupaa lentää helikopteria.