Naapurikyttääminen uudelle tasolle – raivostuisitko sinä tällaisesta?

Lifestyle Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Taiteen ja mauttomuuden raja on tunnetusti vähintäänkin häilyvä ja epäselvä. Nyt eräs newyorkilaisvalokuvaaja on nostanut tuoreimmalla valokuvanäyttelyllään taas esille keskustelun siitä, mikä todella on taidetta – tai hyvää taidetta.

Arne Svenson -niminen valokuvaaja on nimittäin julkaissut näyttelyssään salaa otettuja valokuvia naapureistaan, AFP uutisoi. Julie Saul Galleryssä Manhattanilla esillä olevat valokuvat on otettu kadun toisella puolella olleesta talosta, jossa Svenson itse asuu.

The Neighbors -valokuvanäyttelyn kuvissa ei näy naapureiden kasvoja ja niissä naapurit tekevät arkipäivän asioita, kuten siivoavat tai syövät. Valokuvaaja ei ehkä kuitenkaan odottanut sitä palautevyöryä, mikä kuvista on seurannut.

Moni kuviin päätyneistä ihmisistä onkin kokenut, että heidän yksityisyyttään on loukattu salakuvaamisen muodossa. Varsinkin nuorten lasten vanhemmat ovat sanoneet, että lasten huoneiden kuvaaminen on ollut epäkorrektia. Kuvat ovat myynnissä 6.200 – 8.400 dollarin hintaan, ja osa niistä on jo kaupattu.