Olympiavoittaja menehtyi ottaessaan aurinkoa

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Vuonna 1955 syntynyt brittinainen Donna Hartley nousi 1970-luvulla julkisuuteen näyttävällä menestyksellään naisten pikajuoksussa. Kansainyhteisön kisoissa kullalle kahdesti 1970-luvun lopulla noussut urheilija on nyt menehtynyt epäiltyyn sydänkohtaukseen 58-vuotiaana.

Brittiurheilija löydettiin kuolleena kotinsa takapihalta perjantai-iltapäivänä, Daily Mail -lehti kertoo. Hartleyn ruumiinavaus suoritetaan tänään, mutta urheilijan epäillään alustavasti menehtyneen sydänkohtauksen seurauksena. Hartleyn aviomies Bobby Knutt löysi vaimonsa menehtyneenä pariskunnan takapihalta, jonne tämä oli mennyt ottamaan aurinkoa.

Hartley voitti kattavalla urallaan muun muassa pronssia 4 x 400 metrin viestijuoksussa vuonna 1980 Moskovan olympialaisissa. Juoksu-uransa jälkeen brittiurheilija niitti menestystä myös naisten kehonrakennuskilpailuissa. Sittemmin Hartley työskenteli paikallisella hotellilla vapaa-ajan toimintaa tarjoavan kerhon ohjaajana. Pariskunnalla ei ole yhteisiä lapsia, mutta Hartleyn aviomiehellä on yksi lapsi aiemmasta liitosta.