Avaruusolioita löytävä teleskooppi pian todellisuuutta?

Digi Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maan ulkopuolisen elämän mahdollisuus on puhuttanut tutkijoita kautta aikojen. Nyt tutkijat ovat varmoja siitä, että avaruusolioiden näkemisen mahdollistava teleskooppi voisi valmistua viidessä vuodessa. Hintaa teleskoopille kertyisi peräti miljardi dollaria.

Space.com-sivusto uutisoi, kuinka astronomit uskovat, että paras tapa löytää maan ulkopuolista elämää on tarkastella muiden sivilisaatioiden tuottamaa lämpöä valtavan teleskoopin avulla. Tällainen teleskooppi onkin nyt suunnitteilla. Sille kaavaillaan nimeä Colossus, ja miljardi dollaria maksava teleskooppi olisi noin 76 metriä pitkä.

Yksityisesti rahoitetussa projektissa mukana olevat tiedemiehet toivovat, että teleskoopilla pystyttäisiin tarkkailemaan elämän merkkejä jopa 70 valovuoden päässä Maasta. Teleskooppi hyödyntäisi ohuita peilejä kustannusten vähentämiseksi. Projektissa mukana oleva astronomi Jeff Kuhn kertoo Space.comille, kuinka teleskooppi voitaisiin rakentaa Meksikossa lähellä Ensenadassa sijaitsevaa yliopistoa.

– Jos joku sijoittaja tulisi ja sanoisi ”Katso, tässä ovat tarvitsemanne resurssit”, voisimme saada teleskoopin rakennettua viidessä vuodessa, Jeff Kuhn selittää sivustolle.