Kissa voittamassa pormestarivaalit Meksikossa – selvä ennakkosuosikki

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Politiikka on aihe, joka saattaa kuumentaa ihmisten tunnetiloja yllättävän nopeasti. Nyt kaksi paikalliseen politikointiin tyytymätöntä opiskelijaa on ottanut ohjat käsiinsä Meksikossa. He ovat nimittäin asettaneet erikoisen ehdokkaan paikallisiin pormestarinvaaleihin.

Itäisessä Meksikossa sijaitsevan Xalapan pormestarinvaaleissa on nyt ehdolla kissa. Morris-niminen kissa vannoo kampanjassaan tyhjentävänsä Xalapan rotista. Yllättävää kyllä, kissaeläin on noussut ylivoimaiseksi ennakkosuosikiksi heinäkuussa käytävissä pormestarinvaaleissa, ABC News kertoo.

Käytännössä kissasta ei kuitenkaan voi tulla pormestaria. Opiskelijat haluavat kuitenkin, että ihmiset äänestäisivät Morrisia ilmaistakseen tyytymättömyytensä paikalliseen tapaan hoitaa asioita. Niinkin hämmentävältä kuin se kuulostaakin, niin kyseessä ei olisi ensimmäinen kerta kuin kissa voittaisi pormestarinvaalit. Stubbs-kissa nimittäin voitti paikan alaskalaisen kaupungin kunniapormestarina vuonna 1997.

– Täkäläiset ehdokkaat eivät lähestulkoon koskaan pidä lupauksiaan. Meidän ehdokkaamme lupaa nukkua, syödä, haukotella ja leikkiä mudassa, ja sen hän tekeekin, jos hän voittaa vaalit, kissaa ehdokkaaksi asettamassa ollut Jair Cueves kommentoi ABC Newsille.