Teini ei osannut kiinaa – jäi ilman työpaikkaa The Body Shopissa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Myyntityötä tekeviltä odotetaan yleensä hyviä ihmistaitoja, kärsivällisyyttä ja kassankäyttötaitoja. Nyt otsikoihin on noussut tapaus, jossa myyjän paikkaa varten vaadittiin jotain hieman erikoisempaa.

Brittiläinen The Body Shop -liike nimittäin vaati hakijoiltaan sujuvaa kiinan kielen taitoa. Cambridgessä sijaitsevasta liikkeestä osa-aikatöitä hakenut 18-vuotias Zoe Churchman hämmentyi liikkeen vaatimuksista toden teolla, Daily Mail uutisoi.

Brittitytölle oli kerrottu, että suurin osa liikkeen asiakkaista on Cambridgen yliopistossa opiskelevia kiinalaisia. Tämän johdosta The Body Shop vaati Churchmanilta sujuvaa kiinan kielen taitoa. Hämmentynyt nuori otti yhteyttä mediaan kohtelunsa seurauksena.

Kauneustuotteita myyvä ketju on sittemmin kommentoinut tapausta kertomalla, että kielitaito on etu jokaiselle yhtiön liikkeisiin töihin pyrkivälle hakijalle. The Body Shopin mukaan kielitaidottomuudesta johtuen kenenkään hakemusta ei kuitenkaan tulisi hylätä, ja ketju onkin luvannut katsoa uudelleen Churchmanin hakemusta. Neitokainen on kuitenkin sanonut, ettei ole enää kiinnostunut liikkeessä työskentelystä.