Käytännön pila pahasti pieleen – kolme koululaista sairaalaan chilikastikkeesta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Erilaisten käytännön pilojen tekeminen ja niiden kohteeksi joutuminen on arkipäivää useiden koululaitosten oppilaille ja opettajille. Joskus harmittomaksi tarkoitetuilla jäynillä on kuitenkin vakavat seuraukset, eikä sairaalareissuiltakaan aina vältytä.

Yhdysvaltain Chicagossa sijaitsevassa lukiossa koettiin 14. toukokuuta kauhun hetkiä, kun tavalliselta näyttävää spaghettiannosta syöneitä odotti ikävä yllätys. Joku oli nimittäin lisännyt marinara-tomaattikastiketta sisältäneeseen kattilaan Da Bomb -nimistä chilikastiketta. Valmistaja itsekin kuvailee kastikkeidensa tulisuusluokkaa ”lähes myrkylliseksi”.

Pilan seurauksena kolme koulun henkilökunnan edustajaa joutui sairaalaan hengitettyään ruoan tulisia höyryjä. Lisäksi useat oppilaat ja opettajat kärsivät ABC News -verkkosivuston mukaan muun muassa yskimisestä, hengitysvaikeuksista ja ihottumasta. Viranomaiset eivät tiedä minkälaista Da Bomb -kastiketta pilan tekijä käytti, mutta valmistajan voimakkain kastike saavuttaa lähes pippurisumutteen tehoa vastaavat 1.500.000 Scovillen yksikköä. Tabascon tulisuus on 5.000 Scovillen yksikköä.

– Yksi oppilaista tilasi spaghetin marinara-kastikkeella. Maistettuaan ruokaa hän huomasi sen olevan sietämättömän tulista, ja ilmoitti asiasta ruokalan henkilökunnalle. He kokeilivat kastiketta, ja alkoivat myös tuntea haittavaikutuksia, Highland Parkin poliisin varapäällikkö George Pfutzenreuter kommentoi.

Nimettömänä pysyttelevä miespuolinen oppilas pidätettiin tempauksesta epäiltynä. Häntä odottaa syyte viidestä pahoinpitelystä. Tapauksesta epäillyn oppilaan ikää ei ole paljastettu, mutta hänen kerrotaan olevan alaikäinen. Koulun henkilökunta suunnittelee asentavansa valvontakameran ruokalaan samankaltaisten tapausten välttämiseksi.