Maailman vanhin ihminen on kuollut 116 vuotiaana

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Tällä hetkellä maailman vanhin elossa oleva ihminen on japanilainen nainen Misao Okawa, jolla on ikää vaikuttavat 115 vuotta. Vielä alkuviikosta maailman vanhin ihminen oli niin ikään japanilainen Jiroemon Kimura. Nyt kyseisen miehen kerrotaan menehtyneen 116 vuotiaana.

AP-uutistoimiston mukaan Kimura menehtyi luonnollisista syistä paikallisessa sairaalassa Kyotangossa Japanissa. Vanhus oli ollut sairaalassa hoidossa keuhkokuumeen takia. Ennätysvanhaksi elänyt japanilaismies oli syntynyt toukokuussa 1897.

Guinnessin mukaan Kimura oli ensimmäinen mies historiassa, joka eli 116 vuotiaaksi. Maailman vanhimman miehen tittelin mies sai itselleen viime vuoden joulukuussa 115 vuoden ja 253 päivän ikäisenä. Kimuran menehdyttyä maailman vanhimman miehen titteli siirtyy amerikkalaiselle James McCoubreylle, joka on 111 vuotias.

– Jiroemon Kimura oli erinomainen ihminen. Ainoana miehenä, joka on koskaan elänyt 116 vuotta – ja vanhimpana miehenä, jonka ikä on kunnolla vahvistettu – hänellä on todella erityinen paikka maailman historiassa, Craig Glenday Guinnessiltä selittää AP:lle.