Bon Jovin kriisi syvenee – U2-tähti sotkettiin mukaan

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailmankuulu rockyhtye Bon Jovi koki vastikään yllätyksen, kun yhtyeen kitaristi Richie Sambora keskeytti omalta osaltaan määräämättömäksi ajaksi Because We Can -kiertueen. Sambroran kerrotaan olevan raivoissaan Jon Bon Joville.

Sambroralla on väitetty olevan ongelmia alkoholin kanssa, ja Jon Bon Jovin kerrotaan saaneen juopottelusta tarpeekseen. Toisten lähteiden mukaan yllättävän lähdön takana on yhtyeen jäsenten muista syistä tulehtuneet välit. Nyt esiin on tullut jälleen uusi juonenkäänne vuoden yhdessä valitettavimmista välirikoista.

Jon Bon Jovi oli kommentoinut Sambroran lähtöä Standard-lehdelle ja todennut, että U2-yhtyeen kitaristin The Edgen lähtö olisi esimerkiksi paljon vaikeammin paikattavissa. Tätä Bon Jovi -kitaristi ei kuitenkaan sulattanut, vaan hän lähetti yhtyeen keulahahmolle topakan sähköpostiviestin. Radar Online -sivuston mukaan viestissä ei lukenut mitään muuta, kuin että ”Palkkaa The Edge”.

Sivuston lähteiden mukaan Jon Bon Jovi ei vastannut viestiin, eikä kaksikko ole puhunut sitten välirikon tapahtumisen. Sambrora on julkisesti sanonut, kuinka hän haluaisi palata yhtyeen kokoopanoon Bon Jovin tuleville Lontoon keikoille. Jon Bon Jovi on kuitenkin rauhoitellut villimpiä huhuja kertomalla Ellen DeGeneresille, että Sambrora on edelleen osa yhtyettä.

Yhtyeen tämänhetkisen tilanteen vuoksi suomalainen yleisökään ei saanut toukokuun lopussa Tampereen Ratinassa pidetyllä keikalla nauttia Richie Sambroran soittamisesta. Yhtye on palkannut kitaristin väliaikaiseksi tuuraajaksi Theofilos Xenidiksen, eli Phil X -nimellä paremmin tunnetun kanadalaiskitaristin. Bon Jovin Because We Can -kiertue jatkuu vielä joulukuuhun asti Euroopan, Pohjois-Amerikan, Etelä-Amerikan ja Australian keikoilla.