Kaupunki ryhtyi sakottamaan roikkuvista lökäpöksyistä

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Varsinkin vanhempien kansalaisten suusta kuulee välillä toruvia kommentteja nykynuorison pukeutumistyyliä kohtaan. Erityisesti niin sanotusti puolitangossa roikkuvat housut aiheuttavat pahennusta.

Nyt eräs amerikkalaiskaupunki on ottanut lain avukseen pukeutumisen siveellistämisessä. New Jerseyssä sijaitsevassa Wildwoodissa voi nimittäin tästä viikosta alkaen saada sakkorangaistuksen liian alhaalla roikutetuista housuista. Suuruudeltaan sakko on 25 dollaria, The Huffington Post -lehti uutisoi.

Säännön toistuvasta rikkomisesta voi napsahtaa jopa 200 dollarin sakot ja 40 tuntia yhdyskuntapalvelua. Uuden lain takana on kaupungissa vierailevien turistien valitukset ihmisten takamusten näkemisestä julkisilla paikoilla. Kansalaisoikeuksia ajavat järjestöt ovat kutsuneet lakia perustuslain vastaiseksi.

– Tällä tavalla saadaa hieman lisättyä siveellisyyttä kaupunkiimme, Wildwoodin pormestari Ernest Troiano Jr. selittää lehdelle.