Näin Ruotsissa: Miespuoliset veturinkuljettajat töihin hameessa

Matkailu Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Suomessa ja Ruotsissa ollaan viime viikkoina saatu nauttia lämpimistä kesäkeleistä. Kaikkia kohonneet lämpötilat eivät kuitenkaan ole miellyttäneet. Tukholmalaisille veturinkuljettajille tukala työasu on nimittäin aiheuttanut epämukavuutta.

Veturinkuljettajien työnantaja Arriva ei salli työntekijöidensä käyttävän virka-aikana shortseja. Pukukoodiin kuuluu joko pitkät housut tai hame. Nyt nokkelat miestyöntekijät ovat ryhtyneet vastaiskuun ilmestymällä töihin naistyöntekijöille varatuissa hameissa, Aftonbladet-lehti uutisoi.

Lämpötilat vetureissa voivat raporttien mukaan nousta jopa 35 asteeseen. Junayhtiön edustajan mukaan heillä ei ole mitään ongelmaa miesten erikoisen ratkaisun kanssa. Tällä hetkellä noin tusina miespuolista veturinkuljettajaa on valinnut kuumien työhousujen sijaan hameen osaksi työasuuaan.

– Me ajattelemme asian niin, että työntekijöiden tulee näyttää asialliselta edustaessaan Arrivaa ja nykyiset työasumme ajavat sen asia. Jos mies haluaa pitää hametta, niin se on ok. Muun ratkaisun ehdottaminen olisi syrjintää, Tomas Hedenius Arrivalta kommentoi lehdelle.