Opaskoira pelasti kaksi miestä auto-onnettomuudelta – mummo tunaroi pahasti

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Koiria koulutetaan opaskoiriksi esimerkiksi näkövammaisten ihmisten tarpeita varten. Nyt eräs koulutuksessa ollut opaskoira on saanut sankarin maineen Yhdysvalloissa. Kenttäkoetta suorittamassa ollut koira pelasti nimittäin toiminnallaan kahden ihmisen hengen.

Opaskoiraksi koulutettava labradorinnoutaja O’Neil oli ollut kaupungilla testattavana kahden kouluttajansa kanssa San Rafaelissa Kaliforniassa. Yhtäkkiä puolitoistavuotias koira oli kääntynyt kadulla katsomaan taakseen. Tämä kiinnitti kouluttaja Todd Jurekin huomion, ABC7 uutisoi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Jurekin mukaan hän kääntyi itsekin katsomaan taakseen koiran reaktion johdosta. Tällöin hän huomasi takaa kohti syöksyvän auton. Jurek ehti juuri ja juuri napata vierellään silmät sidottuina kävelleen Danielle Alvaradon mukaansa kulman taakse. Raporttien mukaan auton kuljettaja oli 93-vuotias nainen, joka vielä tuntemattomasta syystä oli menettänyt autonsa hallinnan.

– Koira katsoi ennen minua. En tiedä mitä olisin tehnyt, jos se ei olisi ollut paikalla, eli koskaan ei voi tietää, Todd Jurek selittää vaaratilanteesta ABC7-uutistoimistolle.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.