Nudistit hermostuivat – uusi laki tuomassa lopun nakuilulle: ”Ihmisoikeuksien vastaista!”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Isossa-Britanniassa ollaan parhaillaan käsittelemässä uutta lakiehdotusta, jonka tarkoituksena on rajoittaa epäsopivaa käytöstä julkisilla paikoilla. Siveellisempään käytökseen kehottava laki ei kuitenkaan ole kaikkien mieleen. Erityisesti maan nudistit ovat nyt suivaantuneet asiasta.

Käsittelyssä oleva laki antaisi viranomaisille laajemmat oikeudet rankaista sopimattomasta käytöksestä sekä ehkäistä sitä. Maan naturistijärjestöt kokevat, että laki antaa viranomaisille vapauden väärinkäyttää valtaansa alastomuuden elämäntavakseen valinneita ihmisiä kohtaan. Lakiesitys onkin leimattu maassa vuosikymmenien suurimmaksi iskuksi ihmisoikeuksia vastaan, Daily Mail uutisoi.

– Meillä ei ole mitään epäilyksiä siitä, että jos siitä tulee laki, niin sitä käytetään naturismin kieltämiseen monissa eri paikoissa, British Naturism -järjestö selittää tiedotteessaan.

Alastomuuteen elämäntapana kannustavat naturistit eivät olisi ainoita, joita uusi laki rajoittaisi. Esimerkiksi Ison-Britannian nudistirannat saattaisivat jäädä historiaan, sillä uuden lain puitteissa alastomuus saatettaisiin tulkita epäsopivaksi käytökseksi. Lehden mukaan yksi suurimmista huolenaiheista valmisteltavassa laissa on se, että epäsopivan käytöksen määrittely on epämääräistä ja subjektiivista. Laki on parhaillaan käsittelyssä maan parlamentin alahuoneessa.