91-vuotias painonnostaja rikkoi huiman ennätyksen – katso video

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kypsempään ikään ehtineiden seniorikansalaisten ajatellaan usein olevan heikkoja ja hauraita. Nyt eräs amerikkalaisvanhus on poikkeus tähän uskomukseen. 91-vuotias Sy Perlis häikäisee nimittäin painonnostotaidoillaan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Arizonalaismies rikkoi viime viikolla yli 90-vuotiaiden penkkipunnertamisen maailmanennätyksen. Arizona Republic -lehti uutisoi, kuinka Perlis rikkoi ennätyksen nostamalla 187,2 paunaa, eli noin 85 kilogrammaa. Voimavanhus rikkoi aiemman maailmanennätyksen huimalla 24 kilolla.

– Sanoisin, että tuo on aika ilmiömäistä, viisinkertainen voimannoston maailmanmestari Dale Crain kommentoi ennätystä Huffington Post -lehdelle.

Perlis saikin suorituksellaan kaikki haltioitumaan Phoenixissä pidetyissä kisoissa. Amerikkalaismies on toisen maailmansodan veteraani, joka kuntoilee viisi kertaa viikossa. Seniori ei päässyt samaisiin kisoihin viime vuonna koska hänen sydämeensä asetettiin tahdistin.