91-vuotias painonnostaja rikkoi huiman ennätyksen – katso video

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kypsempään ikään ehtineiden seniorikansalaisten ajatellaan usein olevan heikkoja ja hauraita. Nyt eräs amerikkalaisvanhus on poikkeus tähän uskomukseen. 91-vuotias Sy Perlis häikäisee nimittäin painonnostotaidoillaan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Arizonalaismies rikkoi viime viikolla yli 90-vuotiaiden penkkipunnertamisen maailmanennätyksen. Arizona Republic -lehti uutisoi, kuinka Perlis rikkoi ennätyksen nostamalla 187,2 paunaa, eli noin 85 kilogrammaa. Voimavanhus rikkoi aiemman maailmanennätyksen huimalla 24 kilolla.

– Sanoisin, että tuo on aika ilmiömäistä, viisinkertainen voimannoston maailmanmestari Dale Crain kommentoi ennätystä Huffington Post -lehdelle.

Perlis saikin suorituksellaan kaikki haltioitumaan Phoenixissä pidetyissä kisoissa. Amerikkalaismies on toisen maailmansodan veteraani, joka kuntoilee viisi kertaa viikossa. Seniori ei päässyt samaisiin kisoihin viime vuonna koska hänen sydämeensä asetettiin tahdistin.

Uusimmat