Mumford & Sonsin basistilla veritulppa aivoissa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Englantilainen folk rockia soittava Mumford & Sons on viime vuosina ollut maailmalla huimassa nousukiidossa. Yhtye voitti esimerkiksi vuoden albumin Grammy-palkinnon tänä vuonna Babel-levyllään. Nyt Mumford & Sons on otsikoissa valitettavan tapahtuman seurauksena.

Kokoonpanon basisti Ted Dwane on raporttien mukaan kuljetettu sairaalahoitoon aivoissa olleen veritulpan takia. Yhtye julkaisi kotisivuillaan tiedotteen, jossa he kertovat basistin olleen huonovointinen jo muutamia päiviä ennen sairaalaan joutumistaan. Tutkimusten jälkeen kävi ilmi, että aivoissa oleva tulppa vaatii leikkaustoimenpiteitä.

Mumford & Sons on perunut valitettavan tilanteen johdosta kolme seuraavaa keikkaansa. Yhtye kertoo kuitenkin sopivansa peruuntuneille esiintymisille uudet ajankohdat mahdollisimman pian. Basistin odotetaan selviävän pelottavasta tilanteesta ilman pysyviä vammoja.

Lontoosta lähtöisin oleva yhtye koostuu näyttelijätär Carey Mulliganin kanssa naimisissa olevasta Marcus Mumfordista, Ben Lovettista, Winston Marshallista ja sairaalaan joutuneesta Ted Dwanesta. Mumford & Sons ponnahti suuren yleisön tietouteen vuonna 2010 Sigh No More -levynsä promoamisen seurauksena. Yhtyeen tuorein levy Babel on saanut runsaasti kiitosta niin kriitikoilta kuin faneiltakin.