Mullistava uutuus viinipulloihin – uudelleen suljettava korkki

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Viiniä juovat saattavat välillä kohdata hankaluuksia korkin irrottamisen kanssa. Nyt pulloon hajoavien korkkien kerrotaan olevan historiaa. Uutuuskorkki nimittäin on helppo irrottaa ja kaiken lisäksi myös asettaa takaisin pulloon.

Amorim-yhtiön lanseeramassa uutuuskorkissa on pieniä uria, joiden avulla luonnonkorkista valmistetun kapistuksen voi kiertää takaisin pulloon.

Kuva: Amorim
Kuva: Amorim

The Helix -korkkia tullaan myymään sellaisten pullojen kera, joissa on samanlaisia uria, jotta korkin käyttäminen olisi mahdollisimman helppoa. Daily Mail -lehti kertoo, että valmistajan mukaan uudenlainen pullo-korkki -järjestelmä ei vaikuta viinin makuun, väriin tai tuoksuun.

– Se tarjoaa kierrekorkkien tavoin helpomman tavan avata ja sulkea pullo, mutta täysin luontoystävällisten materiaalien avulla. Sillä on myös luonnonkorkkien tuomia kypsymisvaikutuksia, Amorimin edustaja selittää Daily Mailille.

Yhtiön mukaan uutuustuote on osoittanut pidetyksi koemaistajien keskuudessa Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Australiassa ja Kiinassa. Helix-korkkia voidaan käyttää myös shampanjapulloissa, minkä ansiosta vajaa shampanjapullo voi poksahtaa vielä uudelleenkin avattuna. Valmistajan mukaan uutuuskeksintö vastaa kuluttajien tarpeeseen ”kestävyydestä ja laadusta”.