Oprah Winfrey lahjoitti 12 000 000 dollaria – sai näyttävän vastalahjan

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Mediamoguli Oprah Winfrey nimettiin viime vuonna eniten tienaavaksi julkisuuden henkilöksi. Keskusteluohjelmastaan tunnetuksi tulleen amerikkalaisnaisen vuotuiset tienestit nousivat huimaan 165 miljoonaan dollariin, eli 137 miljoonaan euroon.

Oprahilla on siis mistä antaa, ja hänet tunnetaan ahkerana hyväntekeväisyyden tekijänä. Nyt 59-vuotias mediamoguli on lahjoittanut 12 miljoonaa dollaria afroamerikkalaisen historian tutkimukselle. The Hollywood Reporter uutisoi, kuinka rahat lahjoitettiin museolle, jota aletaan rakentamaan lähiaikoina maan pääkaupungissa Washington D.C:ssä.

Kiitokseksi erittäin avokätisestä lahjoituksesta museon 350-paikkainen teatteri tullaan nimeämään Oprahin mukaan. Julkkisnainen kertoo, kuinka hän on ylpeä maan afroamerikkalaisesta historiasta. Oprah on aiemmin lahjoittanut samaiselle museolle miljoona dollaria vuonna 2007.

– Sijoittamalla tähän museoon haluan varmistaa, että me sekä kunnioitamme ja säilytämme kulttuuriamme ja historiaamme, jotta tarinat siitä, keitä me olemme jäävät elämään tuleville sukupolvillle, Oprah Winfrey selittää hankkeestaan.