Sam Taylor-Johnson ohjaa 50 Shades of Grey -elokuvan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisen E.L. Jamesin kirjoittama Fifty Shades of Grey -kirja saavutti viime vuoden aikana huiman menestyksen. Maailmanlaajuiseksi ilmiöksi nousseen kolmiosaisen kirjasarjan kerrotaan vaikuttaneen jopa pariskuntien seksielämään. Kirjoista on suunnitteilla myös elokuvaversiot.

50 Shades of Grey -elokuvan mahdollisista tekijöistä ja näyttelijöistä on liikkunut mitä villimpiä huhuja. Nyt tulevan elokuvasovituksen ohjaajaksi on CNN-verkkosivuston mukaan virallistettu Sam Taylor-Johnson. Valokuvaajana ja taiteilijanakin uraa luonut 46-vuotias nainen on aikaisemmin ohjannut nuoren John Lennonin elämästä kertovan elokuvan Nowhere Boy.

Sam Taylor-Johnson keräsi Nowhere Boy -elokuvallaan laajaa kiitosta, ja se voitti esimerkiksi neljä brittielokuville jaettavaa BAFTA-palkintoa. Ohjaaja meni myöhemmin naimisiin elokuvan pääroolia esittäneen Aaron Taylorin kanssa, joka on häntä 23 vuotta nuorempi.

50 Shades of Grey -kirjan elokuvasovituksen käsikirjoituksesta vastaa Kelly Marcel, joka on aikaisemmin työskennellyt esimerkiksi Terra Nova -televisiosarjan parissa. Elokuvan pääroolien esittäjistä on käyty kiivasta spekulaatiota internetissä, mutta yhtäkään elokuvan näyttelijävalinnoista ei ole vielä pajastettu.