Näin helposti poltat rasvaa nopeasti – ilman kuntosalikäyntiä!

Fitness Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Monesti kiireisen päivän aikana tuntuu siltä, ettei kuntoilulle oikein jää aikaa. Nyt Men’s Fitness -lehti on listannut käteviä tapoja polttaa rasvaa jo 30 minuutin aikana. Moni listalle päätyneistä nikseistä on varmasti tuttuja, mutta ehkä aliarvostettuja rasvan polttamisen keinoja.

Esimerkiksi töihin käveleminen on oiva keino polttaa rasvaa. Ripeä 30 minuutin kävely voi polttaa 178 kilokaloria. Jopa kaupassa käydessä voi polttaa tehokkaasti rasvaa, jos kiinnittää kärryn työntelyynsä kunnolla huomiota. Kärryn työntäminen vaikuttaa erityisesti käsien ja olkapäiden lihaksiin.

Kannattaa myös välillä rentoutua biljardin parissa, sillä puoli tuntia biljardipöydän ääressä polttaa 111 kilokaloria. Jopa ruoan laittaminen polttaa kilokaloreita. Omaan asentoonsa työpöydän ääressä kannattaa myös kiinnittää huomiota, sillä istuminen polttaa puolessa tunnissa 71 kilokaloria, kun seisominen taas 93. Ideaalia olisikin, jos osan päivästä voisi työskennellä seisovalle työntekijälle suunnitellulla pöydällä.

Niinkin epämiellyttävältä kuin asunnon siivoaminen kuulostaakin, on se silti hyvä tapa polttaa tehokkaasti rasvaa. Imuroinnin ja lattianpesun kaltainen perussiivoaminen polttaa jopa 155 kilokaloria puolessa tunnissa. Miellyttävämpi vaihtoehto siivoukselle lienee kuitenkin seksin harrastaminen, jossa voi polttaa 207 kilokaloria puolen tunnin session aikana.

Auton jättäminen kotiin ja pyörällä kulkeminen töihin on myös erittäin hyvä vaihtoehto. Luonto kiittää ja samalla poltat tehokkaasti rasvaa. Suomalaisten suosikkiajanviete eli saunominen polttaa myös rasvaa rentouttamisen lisäksi. Lihaksia kannattaa muistaa venytellä, sillä rentouttava venyttely voi polttaa puolessa tunnissa jopa 100 kilokaloria.