Kirpputorilta löytyi aarre! 29 euron kello paljastui 120.000 euron Bond-kelloksi

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kirpputoreilla saattaa välillä törmätä todellisiin löytöihin, jotka eivät jostain syystä ole enää kelvanneet edellisille omistajilleen. Nyt otsikoissa kohahduttaa 29 eurolla brittiläiseltä kirpputorilta ostettu rannekello. Kyseessä ei nimittäin ollutkaan mikään ihan tavallinen kello.

Kellon ostanut nimettömänä pysyttelevä henkilö arveli törmänneensä johonkin erikoislaatuiseen, joten hän vei kellon arvioitavaksi. Kello paljastui Breitling-luksuskelloksi, joka valmistettiin James Bondia esittäneelle Sean Connerylle vuoden 1965 Pallosalama-agenttielokuvaa varten.

Rannekello on ainoa laatuaan, ja sen arvoksi arvioitiin 35.000 – 70.000 euroa, Daily Mail -lehti uutisoi. Kello kuitenkin myytiin Christie’s-huutokaupassa peräti 121.336 eurolla. Kyseinen harvinaisuus oli ensimmäinen Bond-elokuvissa nähty kapistus, jonka Q muokkasi kuuluisalle agentille. Keräilyharvinaisuus on ollut kadoksissa aina elokuvan kuvausten päättymisestä saakka.