Google Streeet View laajentui: Tältä näyttää Burj Khalifan huipulla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman suurimman hakukoneyhtiön Google Maps lienee nykyisin maailman ylivoimaisesti suosituin karttapalvelu. Muutama vuosi sitten yhtiö julkaisi myös Google Street View -palvelun, jossa käyttäjät voivat katsella maisemia katutasolta.

burjkhalifa29062013

Google laajensi hiljattain palvelunsa myös joidenkin rakennusten sisätiloihin. Nyt listalle pääsee maailman korkein rakennus, eli Dubaissa sijaitseva Burj Khalifa. Pilvenpiirtäjä on 828 metriä korkea rakennus.

Google on kuvannut ihmisten tirskisteltäväksi lähes koko rakennuksen ulkoterasseja myöten. Google teki kuvausten aikana myös oman korkeusennätyksensä, sillä Street View ei ole koskaan aiemmin yltänyt yhtä korkealle. Vaikka rakennuksen laella tuuli 64 kilometriä tunnissa, aiheuttavat uskomattomat näkymät kylmiä väreitä katsojalleen.