Mies soittaa sähkökitaralla trancea – kuuntele upea tulkinta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Etenkin 90-luvulla suuressa suosiossa ollut elektronisen tanssimusiikin tyylilaji trance on melodista konemusiikkia. Trance on saanut vaikutteita sekä housesta että teknosta, mutta sitä pidetään usein enemmän tunteisiin vetoavana monipuolisten sävelkulkujensa ansiosta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Trance-kappaleet ovat yleensä keskivertorallatuksia pidempiä, ja nyt Robert White -niminen mies näyttää liki viiden minuutin pituisen näytteen siitä, miten trancea voidaan soittaa myös tavallisella sähkökitaralla.

Miehen soitanta on koukuttavaa ja White on kerännyt videollaan sievoisen faniryhmän itselleen. Kitaristi tuntuu näppäilevän soitintaan sattumanvaraisesti fiilisten mukaan, vaikka kokonaisuus on aidon kappaleen veroinen. Hän soittaa trancea energiaa kasvattaen ja käyttää taitavasti musiikkilajille tyypillisiä breakdown-osuuksia.