Motoristin unelma! Navigaattori kypärässä – näyttö visiirissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki etenkin ulkomailla ajoneuvoineen seikkailleet tietävät, että vieraassa paikassa vaaditaan liikenteen seassa erityistä tarkkuutta ja navigointitaitoa. Tilanne on vieläkin kinkkisempi moottoripyörällä ajaessa, sillä ajaja ei pysty selailemaan karttaa tai gps-laitetta, vaan hänen on pidettävä kädet visusti ohjaustangossa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Vastikään koekäyttöön julkaistut Googlen älylasit ovat jo jonkin aikaa käyttäneet linsseissä toistettavaa navigointisysteemiä, mutta nyt samankaltainen ominaisuus on saatavilla myös moottoripyöräilijöiden kypärän visiiriin. Toiminto eroaa Googlen laseista sillä, että sen käyttämiseen ei tarvita erillistä älypuhelinta, vaan karttatoiminto on osa kypärää.

Kyseisen kypärän käyttö vaatii varmasti totuttelua, mutta sen venäläinen LiveMap-niminen kehittäjäryhmä luottaa täysin keksintöönsä. Kypärän akku kestää päivän, ja sitä voi ladata USB-kaapelin avulla. Kypärästä on tehty prototyyppi, mutta sitä voi ennakkotilata 1.125 eurolla, mikä on lopullista arvoa nelisensataa euroa halvempi.