Näin polkupyörä saadaan auton katolle – älä ota videosta mallia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaupungin keskustassa asuvien ja kilpapyöräilyä harrastavien täytyy usein raahata kulkupelinsä kauemmas maaseudun rauhaan, jotta he pääsevät tekemään pidempiä harjoituslenkkejä turvallisemmin.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Polkupyörät kuljetetaan harjoituspaikalle yleensä auton katolla olevissa telineissä, mutta kuinka se saadaan sinne ilman, että pyöräilijän täytyy nostaa kulkupeliään ilmaan? Jakub Minka -nimimerkki näyttää nyt YouTube-videollaan, kuinka polkupyörä parkkeerataan auton katolle sen kuljettamista varten.

Kypäräpäinen pyöräilijä ottaa ensin pienen matkan päästä vauhtia, ajaa sitten polkupyöränsä kohti auton keulaa, nostaa kulkupelin eturenkaan ilmaan ja pomppaa konepellin ja tuulilasin kautta katolle.

Kilpailumielessä ajettava polkupyöräily on suosittu harrastus etenkin Euroopassa. Tunnetuimpia kilpapyöräilymaita ovat Belgian ja Ranskan lisäksi myös Italia, Espanja, Saksa, Sveitsi ja Hollanti. Heinäkuussa ajetaan yksi maailman suosituin pyöräilykilpailu, eli Ranskan ympäriajo.