Nyt oli huumelastilla kokoa – tulli löysi 550 kiloa kokaiinia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa taistellaan etenkin sen rajojen eteläpuolelta tulevia huumelasteja vastaan. Vaikka viranomaiset takavarikoivat ja löytävät vuosittain järisyttäviä määriä rajan yli tuotavia huumeita, veikataan silti huumeita ajautuvan maahan kilotolkulla päivittäin.

Huumeita salakuljetetaan maahan isoissa erissä ja sitä myyvillä järjestöillä on tarkat verkostot, jotta huumekauppa onnistuisi. Nyt Miami Beachin rannikkovartioston haaviin on saatu poikkeuksellisen suuri kokaiinilasti, jonka katukaupan arvo nousee helposti yli 14,5 miljoonaan euroon.

Associated Pressin julkaisemalla videolla näytetään, kuinka rannikkovartioston työntekijät raahaavat isoja ja kokaiinia täynnä olevia jätesäkkejä takavarikoitavaksi. Määrä on niin suuri, että sitä on tavallisen kansalaisen lähes mahdotonta ymmärtää.