Lentomatkustajan valituskirjeestä hitti: ”En edes pitänyt laukustani”

Matkailu Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Lentokoneella matkustaminen, monien muiden matkustusmuotojen tavoin, ei aina suju asiakkaiden odotusten mukaan. Nyt verkossa leviää hulvaton valituskirje, jossa eräs lentomatkustaja purnaa perinteisen matkalaukkujen häviämisen lisäksi monista muistakin epäkohdista.

Arthur Hicks -nimisen miehen kirjoittama kirje sai tuulta alleen muun muassa Virgin Airlines -lentoyhtiön perustajana tunnetun Richard Bransonin twiitattua siitä. Kirjeessään Hicks purkaa syvää pettymystään Karibianmeren alueella lentävään LIAT-lentoyhtiöön huumorin avulla. Mies esimerkiksi kehuu, että muut lentoyhtiöt ovat aina vain yrittäneet saada kuljetettua hänet mahdollisimman nopeasti paikasta A paikkaan B, BVI Beacon uutisoi.

LIAT sen sijaan käytti aikaa Karibianmeren esittelemiseen peräti kuuden välilaskun avulla. Hicks ihmettelee, että kuka haluisi istua koko matkaa samassa koneessa. Hän sai vaihtaa konetta jokaisen välilaskun jälkeen. Mies nautti erityisesti siitä, että hänelle suoritettiin turvatarkastus jokaisen koneenvaihdoksen yhteydessä. Näin miehelle jäi sellainen tunne, kuin hän olisi jo halannut suurta osaa alueen asukkaista.

Hicks myös kehuu sitä, että koneen vihdoin saavuttua illalla määränpäähänsä, matkustajien tarvitsema lautta ei enää liikennöinyt. Mies ihmettelee, että kuka haluaisikaan enää lautalle kaiken sen lentämisen jälkeen. Hicksin mielestä oli myös hienoa, että kaikki alueen ravintolat ja baarit olivat siihen kellonaikaan jo kiinni.

– P.S. Pitäkää laukkuni. En ikinä edes pitänyt siitä, Arthut Hicks lopetaa satiirisen valituskirjeensä.