Uutuusrobotti julkistettiin – juoksee kuin kissa!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme viime vuosien aikana uutisoineet etenkin Yhdysvaltojen armeijan testaamista roboteista, joiden tarkoituksena on toimia sekä erilaisten sotatilanteiden testaajina että tositoimien auttajina. Nyt eräs yhtiö on julkaissut kotikissan liikettä mukailevan robotin.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kissaeläimen liikkumista jäljittelevä nelijalkainen robotti on hämmästyttävän aidon oloinen, vaikka kyseessä on mekaaninen kone. EPFL-niminen yritys on suunnitellut robotin matkimalla kotikissan liikkumistapaa jalkojen pieniä yksityiskohtia myöten.

Robotti on kevyt, pieni ja se juoksee todella nopeasti. Sen kehittelytyö on vasta alkutaipaleella, mutta tekijät toivovat, että kissarobottia voitaisiin käyttää tulevaisuudessa esimerkiksi erilaisissa etsintä- ja pelastustehtävissä, sillä se mahtuu pieniin paikkoihin ja pystyy kiipeämään nopeasti korkeille paikoille.