Rajut keinot käyttöön: Miehellä häkki päässään – tupakoinnin lopettamiseksi

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Tupakoinnin lopettaminen on tunnetusti monille erittäin vaikea tehtävä. Riippuvuudesta eroon pääsemistä voi kuitenkin helpottaa esimerkiksi erilaisten nikotiinituotteiden avulla. Nyt eräs turkkilaismies on mennyt askeleen pidemmälle lopettaaksen tupakan polttamisen.

42-vuotias Ibrahim Yucel nimittäin on alkanut pitämään päänsä ympärillä omatekemäänsä metallista häkkiä, jonka läpi on mahdotonta polttaa tupakkaa. Omituinen kapistus on lukittu molemmilla sivuilla olevilla lukoilla, eli se ei ihan heti lähde irti, jos tupakanhimo sattuu iskemään. Yucel yrittää päästä eroon tupakasta poltettuaan savukkeita viimeiset 26 vuotta, Hurriyet Daily News -lehti uutisoi.

Miehellä oli ennen tapana polttaa kaksi savukeaskia joka päivä. Nyt Yucel on ottanut kovat aseet käyttöönsä antaessaan päähäkkinsä avaimet vaimolleen ja tyttärelleen siksi ajaksi, kun hän poistuu kotoaan. Turkkilaismies kertoo lehdelle, kuinka hän sai inspiraation erikoiseen häkkiinsä moottoripyöräkypäristä. Yucelin isä kuoli tupakoinnin aiheuttamaan keuhkosyöpään joitakin vuosia sitten.