Iron Sky -elokuva saa jatkoa – joukkorahoitus onnistui: ”Olihan rypistys”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuonna julkaistun kotimaisen Iron Sky -kuunatsikomedian jatko-osan kehitystyö alkaa pian täydellä teholla, sillä tuotantoyhtiö on saavuttanut kehittelyvaiheen joukkorahoitustavoitteensa. Iron Sky The Coming Race –elokuva keräsi yli 150.000 dollaria 57 päivän rahoituskampanjan aikana.

– Olihan rypistys, mutta ylpeänä voin sanoa, että saimme tavoitteen saavutettua. Saimme kuitenkin jälleen huomata, että joukkorahoitus on täyttä työtä, jokaisen dollarin eteen saa painaa hommia niska limassa, ohjaaja Timo Vuorensola iloitsee.

Iron Skyn jatko-osan kuvauksia kaavaillaan vuodelle 2015. Udo Kier ja Stephanie Paul palaavat rooleihinsa tarinassa, joka tällä haavaa vie maapallon onttoon keskipisteeseen.

Edeltäjänsä tavoin jatko-osan kehittely on pääosin fanirahoitteista. Ensimmäisessä vaiheessa tarkoituksena on kirjoittaa elokuvalle käsikirjoitus ja kuvata neljän minuutin promovideo. Näiden kanssa tuottaja lähtee keräämään lisärahoitusta varsinaiseen tuotantoon, jossa yhteisörahoitus tulee jälleen näyttelemään merkittävää roolia.

– Kokemuksemme yhteisörahoituksesta ovat olleet loistavia ja rahoitusmallina se sopii Iron Skyn kaltaiselle fanivetoiselle elokuvalle, tuottaja Kaukomaa sanoi.