Ilouutisia oluen ystäville – tuoppi päivässä edistää terveyttä

Lifestyle Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kesäkauden lämpimät kelit lisäävät varmasti muiden alkoholijuomien ohella myös oluen myyntiä. Niille, jotka ovat joskus saaneet kuulla marmatusta oluen nauttimisestaan, on nyt erityisen ilahduttavia uutisia. Kreikkalaistutkimuksen mukaan päivittäinen oluen juonti voi olla hyväksi.

Tuoreen tutkimuksen mukaan oluttuoppi päivässä parantaa sydäntä ympäröivien verisuonten kuntoa. Oluen todettiin myös parantavan verenkiertoa ja lisäävän valtimoiden joustavuutta, Nutrition-lehti uutisoi. Oleellisena tutkimustuloksissa pidetään sitä, että alkoholittomalla oluella ei ollut samanlaisia terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Ateenan Harokopio-yliopiston suorittaman tutkimuksen mukaan maltillinen oluenjuonti voi suojella sydänsairauksilta. Tuoppi päivässä voi vähentää sydänkohtauksen ja aivohalvauksen riskiä jopa 30 prosenttia. Tutkimukseen osallistui 17 tupakoimatonta, kahden- ja kolmenkymmenen ikävuoden paikkeilla ollutta miestä.

Tutkijat saivat selville, että olut, vodka ja alkoholiton olut vaikuttavat kaikki jonkun verran valtimoiden joustavuuteen. Oluella todettiin olevan kuitenkin kaikkein eniten positiivisia terveysvaikutuksia. Tutkijat epäilevät, että juomassa olevan alkoholin ja antioksidanttien yhdistelmä voi olla sen terveysvaikutuksien takana. Tummat oluet, kuten pintahiivaoluet, ovat terveellisempiä kuin vaaleat oluet.