Esineiden kadottaminen jää historiaan – tässä nerokas ratkaisu

Lifestyle Viihdeuutiset · Stara.fi

Joka hetki miljoonat ihmiset ympäri maailmaa etsivät hukkaamiaan esineitä joko kotona, työpaikalla tai esimerkiksi kahviloissa. Joillain on tapana hukkailla tavaroita jopa joka päivä. Nyt yleiseen ongelmaan on kehitetty nerokas digiaikakauden ratkaisu, johon haetaan parhaillaan rahoitusta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

1980-luvulla suuren suosion saivat muun muassa avaimenperät, jotka piippasivat vihellyksestä. Nyt vuorossa on kuitenkin Tile-niminen tuotelanseeraus. Kyseessä on pienet muovinpalaset, joiden olinpaikkaa käyttäjä voi seurata kätevästi älypuhelimellaan. Puhelin johdattaa käyttäjän esimerkiksi hukassa olevien avainten tai käsilaukun luokse.

Poikkeuksellinen ominaisuus on tuotteessa oleva ”Kateissa”-status, jonka avulla kaikki muut käyttäjät pystyvät etsimään esimerkiksi kadonnutta polkupyörää. Kun joku laitteen käyttäjistä saa havainnon pyörästä, ilmoittaa järjestelmä siitä automaattisesti. Tile-tuotteesta raportoi verkkojulkaisu 9to5mac.com.