900 miljoonaa Android-puhelinta vaarassa – puheluja voidaan salakuunnella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Älypuhelinten tietoturvasta on kohistu viime aikoina paljon. Äskettäin paljastui, että operaattorit säilyttävät pitkään erittäin tarkkoja tietoja laitteiden liikkeistä, ja että tiedot voidaan helposti liittää myöhemmin karttapohjalle. Nyt Android-puhelimista on vuorostaan paljastunut vakava bugi.

Peräti 900 miljoonaa Android-älypuhelinta on vaarassa, kun hakkerit ovat saaneet selville laitteiden ohjelmistossa olevan bugin. Ohjelmistovirheen takia puheluita voidaan kuunnella ja puhelinten kaikkiin tietoihin ja tiedostoihin päästään käsiksi. Lisäksi puhelimet voidaan valjastaa lähettämään roskapostia, kun laitteeseen asennetaan eräänlainen Troijan hevonen.

Nyt paljastunut bugi on eräänlainen yleisavain, joka ollut laitteissa jo vuodesta 2009 saakka. Bugin paljastaneen Bluebox-yhtiön mukaan Samsung Galaxy S4 -puhelimessa vika on jo korjattu, mutta esimerkiksi Googlen Nexus-puhelimessa se on vielä olemassa.

– Tämän avulla saadaan otettua hallintaan koko puhelin ja kaikki sen toiminnot, Blueboxin Jeff Forristal kirjoitti blogissaan.