Näin huonosti lemmikille käy kuumassa autossa – raollaan oleva ikkuna ei auta!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessakin kesähelteet saavat äityä melko tukaliksi. Lemmikkieläimiä ei pitäisi koskaan jättää kuumaan autoon esimerkiksi kauppareissun ajaksi. Eräs eläinlääkäri testasi taannoin, miltä autoon jätetystä eläimestä tuntuu.

Video on toteutettu jo viime vuoden puolella, mutta on jälleen noussut ajankohtaisuutensa vuoksi netinkäyttäjien katsontalistalle. Videolla on tohtori Ernie Ward, joka testaa, kuinka nopeasti auton lämpötila nousee hänen ollessaan autossa, jonka ikkunat ovat vain hieman raollaan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Jo viiden minuutin aikana auton lämpötila on noussut noin 38 asteeseen ja silminnähden hikoileva eläinlääkäri tuntee olonsa tukalaksi. Kymmenen minuuttia autossa istuttuaan hän tuntee olonsa jo sietämättömäksi. Lämpötila on kohonnut jo päälle 40 asteen. Eniten häntä tässä vaiheessa ahdistaa se, että vaikka hän näkee ulkona tuulevan, on autossa ilma hyvin painostava.

Tuskainen ja hikinen testi päättyy lopulta puolen tunnin kohdalla, kun auton lämpötila on kohonnut 47 asteeseen. Mies tuntee todellista sääliä autoon jätettyjä koiria kohtaan. Jokaisen koiransa autoon jättävän tulisikin monen mielestä tehdä täsmälleen sama testi.