Räppäri kokeili Guantanamon pakkosyöttämistä – järkyttävä video ei herkimmille

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Yhdysvaltalainen rap-artisti Mos Def tunnetaan musiikillisen uransa lisäksi myös näyttelijänä. 39-vuotias mies on näytellyt elokuvissa Brown Sugar, The Italian Job ja Be Kind Rewind. Hänet tunnetaan nykyään myös nimellä Yasiin Bey.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Muslimiräppäri on ottanut kantaa Guantanamo Bayn vankilan viimeaikaisin toimiin, joissa on kidutettu ja pakkosyötetty syömislakossa olevia vankeja. Mos Def päätti itse kokeilla, miltä pakkosyötetyksi tuleminen tuntuu, ja kyseinen sessio kuvattiin Reprieve-ihmisoikeusjärjestön videolle.

Mos Def, eli Dante Terrell Smith, sidotaan verkkovideolla tuoliin ja hänen nenäänsä laitetaan letku. Mies kuvaa kokemusta hirveäksi, ja hän päätyy itkemään videon lopuksi. Kuuluisassa vankilassa on tällä erää 120 ruokalakossa olevaa vankia, joista 44 kokee vastaavan kohtelun.