Tiedemiehet: ”Evoluutio kasvattaa ihmisille nokan”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tutkijat ovat luoneet olettamuksen, jonka mukaan ihmisten elinajanodotteen kasvaminen ja moderni ruokavalio tekevät hampaista tulevaisuudessa tarpeettomia. Sen sijaan he väläyttelevät ideaa siitä, että ihmiskunnan edustajille kasvaisi evoluution myötä samanlainen nokka kuin pallokalalla.

Biologit väittävät, että ihmisille saattaa kasvaa jonain päivänä nokka, joka ei pysty mädäntymään, putoamaan tai halkeamaan kuten nykyiset hampaat. Muutos tulisi kuitenkin tapahtumaan vasta seuraavan seitsemän miljoonan vuoden kuluessa.

Toisaalta tutkijoita kiinnostaisi tietää, miksi ihmiset eivät kasvata kuin kaksi hammasrivistöä suuhun. Esimerkiksi hait pystyvät kasvattamaan uuden hampaan tuhoutuneen tilalle. Nykyisen kaltaiset hampaat eivät yksinkertaisesti sovellu tulevaisuuden ihmisille, Daily Mail kertoo.