Vuokrakämppä New Yorkista? Helsingin hinnat tuntuvat pian halvalta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Myös Suomessa painitaan ainakin pääkaupunkiseudulla hurjien vuokrien kanssa, kun pienestä keskustassa sijaitsevasta yksiöstä joutuu pulittamaan lähes nelinumeroisen summan. Silti jopa Helsingin ökyvuokrat tuntuvat New Yorkin rinnalla lähes halpahallin markkinoilta.

Yhdysvaltojen keskimääräinen asuntovuokra on kuukausittain tuhat dollaria. Silti New York Ciotyssa asuva joutuu pulittamaan vuokra-asunnostaa huomattavasti tätä enemmän. Tuoreen markkinatutkimuksen mukaan New Yorkin keskimääräinen asuntovuokra on nimittäin huimat 3.017 dollaria, eli 2.355 euroa.

Länsirannikolta San Franciscosta irtoaa vuokra-asunto keskimäärin tuhat dollaria halvemmalla. Gawkerin mukaan tilannetta ei ainakaan helpota se, että New Yorkin rakennuttajat suunnittelevat keskusta-alueelle lisää superluksus-luokan asuntoja. Houkutteleeko Isoon Omenaan muuttaminen? Kannattaa siis varautua etukäteen setelitukolla.