Kärpäsen oksennuksesta tehtiin taidetta – tässä tulos!

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Taiteilijat käyttävät tunnetusti töissään aina välillä kokeilevia tekniikoita. Nyt losangelesilainen taiteilija John Knuth on tehnyt hieman poikkeuksellisia maalauksia, joiden kuviointi on saanut muotonsa kärpäsen oksennuksesta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kärpäsmaalauksiksi kutsutut teokset ovat saaneet alkunsa 250.000 tavallisen, joka kodista löytyvän kärpäsen voimin. Knuth ruokki lenteleviä hyönteisiä sokerin, veden ja väripigmentin yhdistelmäseoksella.

Kun otukset sylkivät maalikankaille seuraavan kuuden viikon aikana, tuloksena oli maailmanluokan taidetta. Jackson Pollock -tyylisissä töissä nähdään pisteitä värikkäällä pohjalla. Toimituksella ei ole tietoa siitä, sisältyykö maalauksiin jonkinlaista tiettyä ominaishajua.