Uri Geller olikin salainen agentti: ”Synkkiä salaisia tehtäviä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Israelilaissyntyinen esiintyjä ja showmies Uri Geller tuli aikoinaan tunnetuksi psykokineettisista kyvyistään. Hän saavutti mainetta taivuttelemalla metallihaarukoita ja -lusikoita koskettamatta niitä lainkaan. Nyt TV-taikuri on tehnyt yllättävän paljastuksen menneisyydestään.

Uri Geller kertoi lusikoiden taivuttelun olleen tosiasiassa peitetyö, sillä todellisuudessa mies toimi CIA:n ja Israelin Mossad-tiedustelupalvelun agenttina kylmän sodan aikana. Geller väittää muun muassa pyyhkineen salaista tietoa pois KGB:n vakoojalevyiltä kykyjään käyttäen ja vaikuttaneen psyykkisesti Neuvostoliiton ydinaseiden neuvottelijaan.

Mies paljasti tiedot uudessa The Secret Life of Uri Geller -dokumentissaan. Hän kertoi olevansa hermostunut, koska ei tiedä, miten hänelle käy paljastuksen jälkeen.

– 40 vuoden ajan olen ollut ristiriitainen henkilö. Suurin ristiriita oli siinä, olinko aito. Oliko se taikuutta vai onko minulla yliluonnollisia voimia? Minulle ristiriita oli sisäänrakennettu suojamekanismi. Peite, joka suojasi synkkiä salaisia tehtäviä, joissa olin mukana, kertoi Uri Geller The Sun -lehdelle.

– Venäläiset varmasti tietävät mitä olen tehnyt, mutta minulla on suoja, koska olen viihdyttäjä ja showmies. Katselen kuitenkin olkani yli. Täytyy olla varovainen.

Uri Geller kiinnostui ensimmäistä kertaa agentin töistä kasvaessaan Tel Avivissa ja Kyproksella. Kun mies oli 13-vuotias, agentit yöpyivät hänen perheensä vierastalossa, ja hän tunnisti heidät vakoojiksi. Tuore vakoojapaljastus on hämmästyttänyt myös Gellerin perheen, joka ei tiennyt asiasta mitään.