Suosikkijäätelö paljastaa luonteenpiirteet – mitä sinä syöt?

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalainen Baskin-Robbins jäätelötehdas on toteuttanut kansainvälisen jäätelökuukauden kunniaksi selvityksen, jossa määritellään ihmisten luonteenpiirteitä heidän suosikkimakunsa mukaan.

Esimerkiksi vaniljan makua voidaan pitää perinteisenä ja tylsänä, mutta silti jäätelötehtaan mukaan aromia rakastava ennemminkin impulsiivinen ihminen. Nyt puhutaan kaikkien rakastamasta herkusta, eli jäätelöstä.

Suomalaisten ikisuosikkimaku lienee vanilja, jonka rakastajat ovat amerikkalaisen jäätelötehtaan mukaan hetken mielijohteesta tekojaan toteuttavia ihmisiä, joista kuitenkin kuoriutuu silloin tällöin varsinaisia idealisteja. Sen sijaan suklaan makua suosivat luokitellaan dramaattisiksi, eläväisiksi, charmikkaiksi flirttailijoiksi, jotka voidaan mieltää myös vietteleviksi ja herkkäuskoisiksi.

Mansikkajäätelöstä eniten pitävät persoonallisuudet ovat suvaitsevaisia ja uskollisia introverttejä, eli ihmisiä, jotka ovat hieman varautuneempia ja itsenäisempiä kuin sosiaalisia ja kovaäänisiä. Minttusuklaan mausta nauttivat luokitellaan sen sijaan keskustelunhaluisiksi, mutta varovaisiksi. Kyseisen maun rakastajat kuvaillaan myös säästäväisiksi, Daily Mail raportoi.