Raiskattu norjalainen vapaaksi Dubaissa – joukkoraiskattu australialainen ei yhtä onnekas

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Maailman suosituimpiin matkailukohteisiin lukeutuva Dubai on osa Arabiemiraatteja, jonka lait on asetettu länsimaissa lukemattomia kertoja kyseenalaisiksi. Esimerkiksi raiskattuja turistinaisia ja toisiaan julkisella paikalla suudelleita turistipariskuntia on tuomittu vankilaan useita.

Kerroimme äskettäin kuinka raiskatuksi tullut norjalaisnainen tuomittiin Dubaissa sharia-lain perusteella vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankilaan, koska hän oli sharia-tuomioistuimen mukaan harrastanut esiaviollista seksiä. Tapaus sai valtavasti mediahuomiota ja tänään naisen tuomio kumottiin norjalaisten diplomaattien puututtua viimein asiaan. Kaikki uhrit eivät ole kuitenkaan saaneet kotimaansa hallituksen tukea.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Dubain vankiloissa on virunut monia länsimaisia raiskausten uhreja. Samanlaisen tuomion sai esimerkiksi vuonna 2008 Starwood Hotels -ketjun Le Meridien Al Aqah Beach Resort -hotelliin Dubaihin töihin muuttanut australialainen Alicia Gali, joka joutui työpaikkansa henkilökunnan raiskaamaksi. Huumattu, joukkoraiskattu ja pahasti hakattu nainen tuomittiin oikeudessa esiaviollisesta seksistä 11 kuukaudeksi vankilaan ja alkoholin juomisesta kahdeksi kuukaudeksi vankilaan. Yhteensä tuomion pituus oli siis 13 kuukautta.

Naisen asianajajan mukaan sharia-lain perusteella raiskauksen todistamiseksi tarvitaan neljän aikuisen muslimimiehen todistus siitä, että seksi ei ole ollut vapaaehtoista, asiasta laajasti raportoinut Yahoo 7 News kertoi. Toisin sanoen sharia-lain mukaan kyseessä ei ole raiskaus, ellei tapauksella ole silminnäkijänä vähintään neljää muslimimiestä, jotka kaikki ovat valmiita todistamaan oikeudessa, että kyseessä oli raiskaus.

Alicia Gali istui painajaismaisessa vankilassa lopulta kahdeksan kuukautta ennen vapautumistaan. Australian konsulaatti ei auttanut häntä mitenkään tapauksen hoitamisessa, eikä suostunut myöntämään naiselle edes väliaikaista passia, Yahoo kertoo. Hotelli Le Meridien ei suostunut palauttamaan naisen passia, koska raiskattu oli hotellin mukaan yhtiölle velkaa lentomatkoista ja majoituksesta.

Edellä mainitut tapaukset eivät ole suinkaan ainoita laatuaan Lähi-Idässä. Englantilainen pariskunta tuomittiin taannoin Dubaissa sharia-lain nojalla kuukaudeksi vankilaan, koska he suutelivat toisiaan julkisella paikalla ravintolassa. Viime vuonna 19-vuotias teinityttö kivitettiin Saudi-Arabiassa sharia-lain perusteella kuoliaaksi, koska osallistui kauneuskilpailuun. Maaliskuussa 2011 teinipoika tuomittiin Saudi-Arabiassa vankilaan ja 120 raipaniskuun suudeltuaan tyttöä.

Vuonna 2010 Saudi-Arabiassa tuomittiin teloitettavaksi libanonilainen televisiotähti, joka oli tarjonnut kotimaassaan ennustajapalvelua televisiossa. Helmikuussa 2011 bangladeshiläinen 14-vuotias tyttö kuoli raipaniskuihin, koska oli joutunut serkkunsa raiskaamaksi. Tammikuussa 2011 bangladeshiläinen 16-vuotias tyttö sai 101 raipaniskua, koska tuli raiskatuksi ja raskaaksi.

Uusimmat