Kauhistuttava lomatuliainen – madot söivät reiän naisen korvakäytävään

Matkailu Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Lomamatkoille lähteviä varoitetaan usein kohdemaan taudeista ja hyönteisistä. Nyt erään brittinaisen kohdalle on sattunut tilanne, josta edes lääkärit eivät välttämättä ymmärtäisi varoittaa. Naisen korvaan oli nimittäin tarttunut matkalta ylimääräisiä vieraita.

27-vuotias Rochelle Harris toi mukanaan Perun matkaltaan lihansyöjämatoja, jotka olivat asettuneet hänen korvaansa. Brittinainen kertoi tarinansa Discovery-kanavan Bugs, Bites and Parasites -ohjelmassa. Hän oli lomansa jälkeen löytänyt korvastaan kärpäsen, mutta hän ei ollut tajunnut sen olevan merkki jostain vakavammasta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Harris hakeutui lääkärin pakeille vasta siinä vaiheessa, kun hän alkoi kärsimään päänsäryistä ja kivuista päänsä toisella puolella. Lääkärissä karu totuus valkeni säikähtäneelle naiselle. Madot olivat pureskelleet 12 millimetrin reiän naisen korvakäytävään.

Lääkärit yrittivät ensin huuhdella kutsumattomat vieraat pois oliiviöljyn avulla, mutta se ei tuottanut tuloksia, uutistoimisto Reuters kertoo. Harris on kertonut, että hän pystyi kuulemaan matojen aiheuttaman rapinan päänsä sisällä. Loppujen lopuksi lääkärit turvautuivat leikkaukseen, jonka aikana he poistivat naisen korvasta kahdeksan matoa, jotka olivat myös ehtineet munia korvakäytävään.