Helsingissä muka ruuhkaa? Tältä näyttää pekingiläisellä metroasemalla

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Moni suomalainen kokee aamuruhkat julkisissa liikennevälineissä todella tukalina. Toista meno on kuitenkin maailman miljoonakaupungeissa, joissa liikenteessä on tuhansia kertoja enemmän ihmisiä. Peking on yksi hyvä esimerkki tällaisesta kaupungista.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Pekingiläinen bloggaaja Anthony Tao on ladannut YouTubeen erittäin hyvän esimerkin siitä, kuinka suuria ihmismassoja kiinalaiskaupungissa onkaan aamuisin liikkeellä. Mies kertoo blogissaan, että video on kuvattu Xierqin metroasemalla. Taon selitys videon ahdistavuuteen on selkeä.

– Kuten huomaatte, Kiinassa on vain välillä pirusti liikaa ihmisiä, Anthony Tao summaa Beijing Cream -blogissaan.

Hurjalla videolla näkyy sadoittain laiturilla seisoskelevia ihmisiä. Pahin tilanne syntyy kuitenkin siinä vaiheessa, kun metrosta tulevat ihmiset yrittävät päästä pois metrovaunuista. Videolla näkyy, että osa jopa survoutuu metroon änkevien ihmisten mukana takaisin metrovaunuun. Kaikki kulkuvälineeseen pyrkivät eivät ymmärrettävistä syistä pääse metron kyytiin.