Uutuuskeksintö tekee ihmisen hiestä juomavettä

Lifestyle · Meri Pulkkinen

UNICEF on hyväntekeväisyysjärjestö, joka toimii lasten oikeuksien puolesta. Ruotsin UNICEF-järjestö on tällä viikolla noussut otsikoihin mielenkiintoisen uutuuskeksintönsä johdosta. Järjestö on nimittäin kehitellyt laitteen, joka puristaa vaatteisiin kerääntyneen hien juomavedeksi.

Kuva: UNICEF
Kuva: UNICEF

Laitteella halutaan kerätä huomiota hälyttävään puhtaan juomaveden puutteeseen. Sweat Machine -niminen laite ensin puristaa hien vaatteesta, puhdistaa sen ja muuttaa sen juomavedeksi. Laite paljastettiin maailman isoimmassa nuorten kansainvälisessä jalkapalloturnauksessa eli Gothia Cupissa, MSN kertoo.

Turnauksen pelaajia kannustettiin tuomaan hikisiä pelivaatteittaan laitteen luokse ja kokeilemaan hiestä valmistettavan veden juomista. Yhdestä hikisestä pelipaidasta saatiin keskimäärin noin kymmenen millilitraa juomavettä. Kampanjalla pyritään keräämään huomiota siihen seikkaan, että maailmassa on tällä hetkellä noin 780 miljoonaa ihmistä, joilla ei ole pääsyä tarvittavaan määrään puhdasta juomavettä.

– Meidän Sweat Machine on muistutus siitä, että jaamme kaikki saman veden. Me kaikki juomme ja hikoilemme samalla tavalla, riippumatta siitä miltä näytämme ja mitä kieltä puhumme, Per Westberg Ruotsin UNICEF-järjestöstä selittää lehdelle.